Librat

Kavaja - Zhvillimi Urban 1945-1990
Published: 2020-07-09
By: Gjergj Thomai, Fatlinda Struga, Oketa Borici, Nerxhana Tallushi

Kavaja - Zhvillimi Urban 1945-1990

Ky botim, pjese e serise publikimeve te zhvillimit urban te qyteteve ne Shqiperi gjate priudhes 1945-1990, vjen ne vijim...

Posted: 2024-06-23 00:13:35
Lexo me shume !
Arenat - Vehtrim Tipologjik mbi Arkitekturen Shqiptare
Published: 2019-12-10
By: Gjergji Islami, Denada Veizaj, Gjergj Thomai

Arenat - Vehtrim Tipologjik mbi Arkitekturen Shqiptare

Duke synuar te hedhe drite mbi nje pjese te zhvillimeve te ndodhura ne lemin e arkitektures glate periudhes se socializm...

Posted: 2024-06-22 19:22:21
Lexo me shume !
Godinat Industriale - 1945-1990
Published: 2019-04-02
By: Etleva Bushati, Iva Mezezi, Gjergj Thomai, Ada Petrela, Frida Zaimi, Joana Gogo

Godinat Industriale - 1945-1990

Godinat dhe komplekset industriale u ndertuan pergjate viteve duke u zgjeruar dhe pershtatur me linjat e prodhimit, nevo...

Posted: 2024-06-22 02:34:57
Lexo me shume !
GRAMSH - Zhvillimi Urban 1945 - 1990
Published: 2019-03-25
By: Dr. Urb.Gjergj Thomai, Urb.Fatlinda Struga, Urb.Klaud Manehasa, Urb.Nerxhana Tallushi

GRAMSH - Zhvillimi Urban 1945 - 1990

Zhvillimi i qytetve te Shqiperise ne periudhen kohore 1945 -1990 duhet te kuptohet ne lidhje te ngushte me regjimin poli...

Posted: 2024-06-21 21:22:47
Lexo me shume !
Hotelet - Para 1990 Zhvillimi i Tipologjise ne Shqiperi
Published: 2019-02-24
By: Gjergj Thomai, Florian Nepravishta, Oketa Hoxha

Hotelet - Para 1990 Zhvillimi i Tipologjise ne Shqiperi

Hotelet (Para 1990 - Zhvillimi i Tipologjisë në Shqipëri). Ne kete botim, synohet qe nepermjet prezantimit te a...

Posted: 2024-06-23 00:49:04
Lexo me shume !
Prezenca Austro-Hungareze ne Shqiperi 1916 - 1935
Published: 2019-02-05
By: Florian Nepravishta, Gjergj Thomai

Prezenca Austro-Hungareze ne Shqiperi 1916 - 1935

Prezenca Ausro-Hungareze ne Shqiperi (arkitekturë, planifikim, infrastrukture 1916-1935). Ky botim vjen ne trajten e ...

Posted: 2024-06-22 14:45:21
Lexo me shume !
Under Pressure
Published: 2018-12-12
By: Gjergj Islami, Denada Veizaj, Gjergj Thomai, Enrico Fontanari

Under Pressure

Kjo është një përpjekje për të portretizuar realitetin e Shqipërise komuniste, duke perdorur arkite...

Posted: 2024-06-23 00:03:31
Lexo me shume !
Te projektosh per te jetuar  - Katalog 1945 -1990
Published: 2017-05-25
By: Eglantina Gjermeni, Gjergj Thomai

Te projektosh per te jetuar - Katalog 1945 -1990

Ky katalog u hartua me kontributin e vyer te Arkitektes Vera Bushati, e cila i dha ngjyre veprave te realizuara para vit...

Posted: 2024-06-23 00:43:15
Lexo me shume !
STACIONET
Published: 2016-11-08
By: Denada Veizaj, Gjergj Islami, Gjergj Thomai

STACIONET

Ky botim vjen si finalitet i nje proiekti kerkimor, i zhvilluar ne kuader te bashkepunimit mes Fakultetit te Arkitekture...

Posted: 2024-06-22 23:46:34
Lexo me shume !
Tirana - Qyteti i munguar
Published: 2016-10-22
By: Sotir Dhamo, Gjergj Thomai, Besnik Aliaj

Tirana - Qyteti i munguar

Si dhe pse qytetet marrin formen qe shohim? Arsyet mund te jene te shumta, por ne kete material do te ndalemi ne nje mar...

Posted: 2024-06-23 00:27:52
Lexo me shume !
Urat ne Shqiperi
Published: 2016-02-12
By: Gjergj Thomai, Arjan Lako, Luljeta Fortuzi

Urat ne Shqiperi

Ne kete botim, Arkivi Qendror Teknik i Ndertimit (AQTN) paraqet historine e ndertimit te rrugeve e urave, duke filluar n...

Posted: 2024-06-22 20:44:59
Lexo me shume !
Ujesjellesa - Kanalizime
Published: 2016-02-12
By: Gjergj Thomai, Fitim Ballo, Luljeta Fortuzi

Ujesjellesa - Kanalizime

Duke vezhguar qytetet tona nga kendveshtrimi i banorit, vizitorit, por edhe specialistit, kurrsesi nuk mund te mos perba...

Posted: 2024-06-22 17:32:40
Lexo me shume !
SPITALET
Published: 2015-06-12
By: Gjergj Islami, Gjergj Thomai, Marsida Tuxhari

SPITALET

Ky botim, eshte nje tentative per te kthyer vemendjen ne nje kapitull te pashkruar te historise se arkitektures shqiptar...

Posted: 2024-06-23 00:23:51
Lexo me shume !