Ujesjellesa - Kanalizime

ISBN: 978-9928-131-55-3| Published: 2016-02-12 507 - Viewers

Duke vezhguar qytetet tona nga kendveshtrimi i banorit, vizitorit, por edhe specialistit, kurrsesi nuk mund te mos perballesh me trashegimine historike dhe kulturore qe vete historia ka pasqyruar ne te gjitha etapat e zhvillimit te saj.

Natyrisht, permes kesaj trashegimie veprat ndertimore arkitektonike qendrojne te heshtura, me dritehijet e veta ne raport me qytetin, historine dhe kulturen, here ne harmoni dhe here ne kontradikte me njera–tjetren, si shprehje te qarta te dokumentimit te historise dhe te kultures, por edhe te qendrimit qe brezat kane mbajtur ndaj tyre permes pohimit dhe mohimit te tyre, here te mbeshtetura ne baza shkencore, por ne disa raste edhe te paragjykuara nga mediokriteti profesional dhe kulturor.

Autoret: Gjergj Thomai, Fitim Ballo, Luljeta Fortuzi

Duhet të jeni të Identifikuar qe të pelqeni/vlersoni postimin!

(0) Comments

You need to Log In to comment this post!