Te projektosh per te jetuar - Katalog 1945 -1990

ISBN: 978-9928-228-65-9| Published: 2017-05-25 553 - Viewers

Ky katalog u hartua me kontributin e vyer te Arkitektes Vera Bushati, e cila i dha ngjyre veprave te realizuara para viteve 90-te ne Shqiperi nga mbi njeqind projektuese te talentuara. Veprat qe prezantohen ne kete botim jane rezultat i punes hulumtuese te stafit te perkushtuar te Arkivit Qendror Teknik te Ndertimit, duke shfletuar cdo projekt, pjese e Arkivit qe mban firmen e nje arkitekteje apo konstruktoreje.

Menduam qe te sillnim ne kete botim projektet e arkitekteve dhe konstruktoreve tona ne periudhen 1945 - 1990, pjese e pasurise se Arkivit Qendror Teknik te Ndertimit, per te vleresuar punen e tyre qe shpeshhere ka mbetur ne hije.

"Te Projektosh per te Jetuar - projektueset 1945 - 1990" ploteson kolanen e botimeve te realizuara nga Ministria e Zhvillimit Urban dhe Arkivit Qendror Teknik te Ndertimit. Kjo nisme eshte ndermarre per here te pare ne vitin 2015 me botimin "Spitalet - veshtrim tipologjik mbi arkitekturen shqiptare 1945 - 1990", per te vijuar ne vitin 2016 me botimin per "Ujesjellesa - Kanalizime, veshtrim historik i projektimit te ujesjellesa - kanalizime ne Shqiperi 1929 - 1990" dhe "Stacionet veshtrim tipologjik mbi arkitekturen shqiptare 1945 - 1990".

Autoret: Eglantina Gjermeni, Gjergj Thomai

Duhet të jeni të Identifikuar qe të pelqeni/vlersoni postimin!

(0) Comments

You need to Log In to comment this post!